GoedIdee VoogdijVerzekerd
"Zorg en financiële zekerheid voor je kinderen, hun voogd en jezelf"

Regel hier online je Dazure Voogdijverzekering
Financiële rust voor de toekomst van je kinderen na jouw overlijden

 

Hi! Ik ben Indra en help je graag verder.
Mo-lotta medewerker
SLUIT BINNEN 5 MINUTEN AF
Vergelijken & afsluiten:

Start hier eenvoudig het afsluiten van je overlijdensrisicoverzekering.

Direct naar

Een eenmalige lineair (evenredig) dalende uitkering op maat per kind

Een eenmalige uitkering voor de voogd

Begeleiding bij het vastleggen van de voogdij

Begeleiding bij de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur

Veel gestelde vragen

naar boven
 • Wat is de uitkering per kind?

  Voor deze verzekering kun je kiezen uit drie dekkingsvarianten:
  1. Goed € 4.000 per kind per jaar (inkomen van € 0 t/m 2.500 netto pm)
  2. Comfort € 5.000 per kind per jaar (inkomen van € 2.500 t/m € 3.000 netto pm)
  3. ComfortPlus: € 6.500 per kind per jaar (inkomen vanaf € 3.000 netto pm).

  De uitkeringen lopen tot het 25e levensjaar van het kind. Ze zijn gebaseerd op de kosten van van kinderen zoals het Nibud die berekent. Zo kun je zelf kiezen wat nodig is voor je kind. Want sommige kinderen hebben nu eenmaal iets meer nodig dan andere. Als de VoogdijVerzekerd is gesloten voor een tweeoudergezin en één ouder komt te overlijden dan keren we 50% van de gekozen uitkering uit.

  Grafiek Voogdij
 • Wat is de uitkering voor de voogd?

  Als beide ouders overlijden, dan ga je als aangewezen voogd natuurlijk je uiterste best doen om de kinderen troost, liefde, steun en opvoeding te geven waar elk kind recht op heeft. Maar ook het leven van de voogd verandert enorm. Naast het verdriet, loop je als voogd tegen veel onvoorziene extra kosten aan. Denk aan het (her)inrichten van het huis, vervoer,etc. voor jouw kinderen. Daarom ontvangt de voogd een eenmalige uitkering van € 25.000,- om die kosten geheel of grotendeels te dragen. Dan heb je ook daarvoor gezorgd!

 • Krijg ik hulp bij de nalatenschap?

  Bij je eigen overlijden of dat van je partner komt er veel op jou en/of je kinderen af. Daarom bieden we  niet alleen de financiële zekerheid voor je kinderen, maar ook ondersteuning bij de afwikkeling van de nalatenschap. Je kan namelijk ook gebruik maken van van de ondersteuning van een onafhankelijk *Register Executeur. 

  Een Nalatenschap wordt ook wel erfenis genoemd. De persoon die overlijdt laat bezittingen en mogelijk schulden achter. Het vaststellen wat de nalatenschap allemaal inhoudt, aan wie dit toekomt en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hierin meegenomen worden moet correct gebeuren. Dat is meestal veel en ingewikkeld werk. Vaak doet de ‘executeur’ (uitvoerder) dit. Die kan benoemd worden in een testament. Als dit niet is afgesproken dan is de erfgenaam vaak verantwoordelijk. Zijn er meerdere erfgenamen? Dan zijn deze gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. In de praktijk kan dit nog best ingewikkeld zijn, helemaal als er verschillende erfgenamen zijn met andere (soms strijdige) belangen. Nog los van de emotie die komt kijken bij het verlies van een dierbare. Het is daarom erg geruststellend om te weten dat de erfgenaam hierbij goed geholpen wordt door de executeur. Zeker als dit je eigen kind is!

  De register Executeur heeft een onafhankelijke positie, is lid van de Stichting RegisterExecuteur en begeleidt jullie als nabestaanden bij de volgende onderdelen:

  • Boedelbeschrijving: een gedetailleerd overzicht van de bezittingen en schulden van de overledene. 
  • Geldvordering voor Minderjarige Kinderen: Als er geen testament is, zorgen we dat het wettelijke deel waar de kinderen recht op hebben wordt vastgesteld
  • Verklaring Erfrecht: de notariële akte die alle erfgenamen en hun rechten vaststelt. Meestal nodig; o.a. bij bankzaken
  • Bevoegdheden voor de voogd: in sommige gevallen heeft een voogd toestemming nodig van de rechter. De registerexecuteur begeleidt de aanvraag hiervoor.

  Is jouw situatie complexer (denk aan afhandelen van schulden of zakelijke belangen)? Geen zorgen: ook dan kan de Register Executeur samen met de nabestaanden bekijken welke extra werkzaamheden zij over kunnen nemen en wat hiervan de kosten zijn. 

  *De Stichting RegisterExecuteur is een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in de zakelijke en financiële voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen. De ruim 110 aangesloten Register Executeurs die aangesloten zijn bij de stichting hebben een gedegen juridische en fiscale opleiding gevolgd en zijn zeer ervaren.

 • Krijg ik hulp bij het vastleggen van de voogdij?

  Het vastleggen van de voogdij doe je in je testament of via www.rechtspraak.nl. Je testament regel je bij een notaris. Het registreren van de voogd(en) in het gezagsregister kan online. Hieronder lees je hoe dat werkt.

  Tip: Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:
  - DIGID van jezelf en je eventuele partner.
  - Het BSN nummer van je kind(eren). Dat vind je op het ID, paspoort of een zorgpas.
  - Naam en adres gegevens van de voogd en evt. reserve voogd (zorg dat je dit van tevoren met de betrokkenen besproken hebt).

  Je doet het in een paar eenvoudige stappen:
  1. Ga naar www.rechtspraak.nl en log in met je DigiD
  2. Ga naar ‘Burger’ – ‘familie’ - ‘Voogdij na overlijden’. Vul bij de ‘Inleiding’ in wie het verzoek in dient. Je kunt hier kiezen uit één van de ouders of beide ouders samen.
  3. Vervolgens kom je bij het onderdeel ‘De ouders’. Hier controleer je de gegevens van de ouders. Klik daarna op ‘volgende stap’.
  4. Het volgende onderdeel is de ‘beoogde voogd(en). Hier vul je de gegevens van de voogd(en) in.
  5. Bij de volgende stap ‘voogd(en) aanwijzen’ geef je per kind aan wie hier de voogd voor is. Je kunt, als je meerdere kinderen hebt, deze kinderen aan verschillende voogden toekennen. Je kunt hier ook een reserve voogd aanwijzen.
  6. De laatste stap is  ‘Bevestiging’. Hiermee dien je het verzoek in. Je kunt hier ook een kopie van je hele verzoek downloaden.

  Na afronding heb je binnen enkele werkdagen het officiële bericht van de rechtbank in huis.

  Een uitgebreide uitleg over het registreren van de voogdij via www.rechtspraak.nl vind je hier>

 • Nu denk je misschien...

  Waarom zou ik VoogdijVerzekerd sluiten vóórdat ik een voogd heb gekozen?
  De belangrijkste reden: Als eerste de financiële zekerheid voor de zorg voor je kinderen regelen. Want wellicht duurt het nog even voordat je een voogd hebt gekozen en daarmee afspraken hebt gemaakt. Als je zelf nog geen voogd hebt benoemd, dan bepaalt bij overlijden de rechter wie de voogd wordt. En ook voor die is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende middelen zijn om je kinderen goed op te vangen en te verzorgen.

  Er zijn toch sociale voorzieningen?
  Zeker. We leven in een mooi land. Maar bij het overlijden van één van de twee ouders schieten sociale verzekeringen als de ANW vaak te kort, want:
  -Afhankelijk van leeftijden
  -Kortingen bij inkomen, uitkeringen en gezinssituatie.

  Er komt toch een erfenis?
  Dat kan. Maar als er nú vermogen is kan dat de komende jaren afnemen. Je weet immers niet wat er in de toekomst gebeurt. En aan vermogen dat je hoopt op te bouwen hebben je kinderen niets als je morgen wat overkomt.

  Ik heb toch een nabestaandepensioen?
  Nabestaandepensioen en/of wezenpensioen op het moment van overlijden is ook onzeker. 
  - Is het op risicobasis? Dan ben je niet meer verzekerd als je van baan verandert. En je weer nú niet hoe dat er bij je nieuwe werkgever uitziet.
  - Is het voldoende?
  - Ben je ZZP'r? Of wellicht wordt je dat? Dan heb je geen nabestaandepensioen via een werkgever en moet je deze zaken zélf regelen.

Alle veelgestelde vragen

GoedIdee VoogdijVerzekerd

Met deze heb je de voogdij goed geregeld

De GoedIdee VoogdijVerzekerd is een complete oplossing voor het regelen van de voogdij van jouw kinderen. Deze verzekering keert bij overlijden een uitkering aan jouw kind(eren) en de voogd uit. Je krijgt begeleiding bij het vastleggen van de voogdij en de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur.

Indra2

Over Mo-Lotta

#Zorg voor jezelf

Wij vinden het heel belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Op persoonlijk vlak, maar ook dat je financieel gezien goed voor jezelf kunt zorgen wanneer er een periode in je leven aanbreekt waarbij dit nodig is. Om deze reden is Mo-Lotta opgericht. Om belangenverstrengeling te voorkomen heeft Mo-Lotta een eigen vergunning voor het bemiddelen van leven en inkomen. Via Mo-Lotta kun je zelf de verzekeringen vergelijken en afsluiten. Wij kunnen je niet adviseren maar helpen je graag. 

Leer ons beter kennen
Indra Odette aan tafel

GoedIdee VoogdijVerzekerd

Heb jij al een voogd vastgelegd voor je (minderjarige) kind(eren)? Dat vinden wij heel goed en verstandig. 85,7% Van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen na het overlijden van beiden of één van hen op dezelfde manier kunnen blijven leven, studeren en zich ontwikkelen. De kans dat je er als ouder niet meer bent om voor je kinderen te zorgen is gelukkig klein. Toch kan dit gebeuren, en is het geruststellend om de zorg dan goed geregeld te hebben. Meer informatie over het product>

Heb je vragen of hulp nodig?

Stuur ons een berichtje via WhatsApp, stuur een e-mail of bel.