De registerexecuteur

Als jij en/of je partner overlijdt komt er veel op jou en/of je kinderen af. Daarom biedt onze VoogdijVerzekerd verzekering méér dan alleen financiële zekerheid. We staan je bij gedurende het hele proces, van het kiezen van een voogd tot de executie van h

bloem gespiegeld

Afwikkeling Nalatenschap belangrijk maar vaak lastig

Een Nalatenschap wordt ook wel erfenis genoemd. De persoon die overlijdt laat bezittingen en mogelijk schulden achter. Het vaststellen wat de nalatenschap allemaal inhoudt, aan wie dit toekomt en ervoor zorgen dat alle betrokken partijen hierin meegenomen worden moet correct gebeuren. Dat is meestal veel en ingewikkeld werk. Vaak doet de ‘executeur’ (uitvoerder) dit. Die kan benoemd worden in een testament. Als dit niet is afgesproken dan is de erfgenaam vaak verantwoordelijk. Zijn er meerdere erfgenamen? Dan zijn deze gezamenlijk verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. In de praktijk kan dit nog best ingewikkeld zijn, helemaal als er verschillende erfgenamen zijn met andere (soms strijdige) belangen. Nog los van de emotie die komt kijken bij het verlies van een dierbare. Het is daarom erg geruststellend om te weten dat de erfgenaam hierbij goed geholpen wordt door de executeur. Zeker als dit je eigen kind is!

De register Executeur heeft een onafhankelijke positie, is lid van de Stichting RegisterExecuteur en begeleidt jullie als nabestaanden bij de volgende onderdelen:

  • Boedelbeschrijving: een gedetailleerd overzicht van de bezittingen en schulden van de overledene. 
  • Geldvordering voor Minderjarige Kinderen: Als er geen testament is, zorgen we dat het wettelijke deel waar de kinderen recht op hebben wordt vastgesteld
  • Verklaring Erfrecht: de notariële akte die alle erfgenamen en hun rechten vaststelt. Meestal nodig; o.a. bij bankzaken
  • Bevoegdheden voor de voogd: in sommige gevallen heeft een voogd toestemming nodig van de rechter. De registerexecuteur begeleidt de aanvraag hiervoor.

Is jouw situatie complexer (denk aan afhandelen van schulden of zakelijke belangen)? Geen zorgen: ook dan kan de Register Executeur samen met de nabestaanden bekijken welke extra werkzaamheden zij over kunnen nemen en wat hiervan de kosten zijn. 

*De Stichting RegisterExecuteur is een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in de zakelijke en financiële voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen. De ruim 110 aangesloten Register Executeurs die aangesloten zijn bij de stichting hebben een gedegen juridische en fiscale opleiding gevolgd en zijn zeer ervaren.

GoedIdee Voogdijverzekerd

Met deze heb je de voogdij goed geregeld

De GoedIdee VoogdijVerzekerd is een complete oplossing voor het regelen van de voogdij van jouw kinderen. Deze verzekering keert bij overlijden een uitkering aan jouw kind(eren) en de voogd uit. Je krijgt begeleiding bij het vastleggen van de voogdij en de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur.

Meer informatie
Indra 3