Het kiezen en vragen van je voogd

bloem gespiegeld

Het kiezen en vragen van je voogd

Het kiezen en vragen van een voogd is belangrijk. Immers: het is die persoon of personen die na overlijden van de ouders de zorg over je kind op zich nemen. Die keuze en beslissing wil je natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk nemen, Maar je wilt het dan wel zo snel mogelijk doen, want kan je de voogd rechtsgeldig vastleggen en heb je daarover gemoedsrust. 

Daarom hebben we, om je op weg te helpen, een tweetal checklist gemaakt met daarin de meest voorkomende overwegingen bij het bepalen van je wensen en het kiezen van een voogd. De derde checklist gaat over het daadwerkelijk voeren van het gesprek. Deze checklist bevat psychologische- en communicatietips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Zo hopen we je, als je nog geen voogd hebt geregistreerd, een vliegende start geven! 

Checklist>

GoedIdee Voogdijverzekerd

Met deze heb je de voogdij goed geregeld

De GoedIdee VoogdijVerzekerd is een complete oplossing voor het regelen van de voogdij van jouw kinderen. Deze verzekering keert bij overlijden een uitkering aan jouw kind(eren) en de voogd uit. Je krijgt begeleiding bij het vastleggen van de voogdij en de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur.

Meer informatie
Indra 3