De kosten van een kind

Met VoogdijVerzekerd ben je er zeker van dat je je kinderen de middelen meegeeft voor hun kosten van levensonderhoud, studie, sport en al het andere dat ze nodig hebben.

bloem gespiegeld

Je kunt kiezen uit drie uitkeringsniveaus:

De kosten van een kind

-Goed:                      Gebaseerd op €4.000,- per jaar
-Comfort:                 Gebaseerd op €5.000,- per jaar
-Comfort plus:         Gebaseerd op €6.500,- per jaar

De uitkeringen lopen tot het 25e levensjaar van het kind, Ze zijn gebaseerd op de kosten van kinderen zoals het Nibud die berekent. Zo kun je zelf kiezen wat nodig is voor je kind. Want sommige kinderen hebben nu eenmaal iets meer nodig dan andere.

Het Nibud is het Nationaal Instituut voor Bugdetvoorlichting. Dit is de onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over de geldzaken van huishoudens. Het Nibud richt zich daarbij vooral op consumenten, maar ook op professionals die werken bij de overheid en de financiële en maatschappelijke dienstverlening.

Het Nibud heeft uitgerekend wat de gemiddelde kosten van kinderen zijn. Daarbij gaat men uit van verschillende gezinsinkomens.

Voor een tweeoudergezin zijn de kosten gemiddeld:
Één kind 15 % van het besteedbaar inkomen
Twee kinderen 25 % van het besteedbaar inkomen
Drie kinderen 29 % van het besteedbaar inkomen
Vier kinderen 35 % van het besteedbaar inkomen

Voor een eenoudergezin zijn die percentages hoger:
Één kind 23 % van het besteedbaar inkomen
Twee kinderen 31 % van het besteedbaar inkomen
Drie kinderen 37 % van het besteedbaar inkomen
Vier kinderen 42 % van het besteedbaar inkomen

Je besteedbaar inkomen bestaat uit al je inkomstenbronnen bij elkaar opgeteld. Dat betekent naast de maandelijkse inkomsten, ook de kinderbijslag, het kindgebonden budget, het vakantiegeld en andere toeslagen.

https://www.nibud.nl/onderwerpen/kinderen-en-jongeren/wat-kost-een-kind/

Het zijn gemiddelden; bedoeld om je te helpen de bij jouw kinderen passende uitkering te kiezen. En sommige kinderen hebben nu eenmaal iets meer nodig dan andere. Je bent daarom helemaal vrij in het kiezen van de uitkeringen.

GoedIdee Voogdijverzekerd

Met deze heb je de voogdij goed geregeld

De GoedIdee VoogdijVerzekerd is een complete oplossing voor het regelen van de voogdij van jouw kinderen. Deze verzekering keert bij overlijden een uitkering aan jouw kind(eren) en de voogd uit. Je krijgt begeleiding bij het vastleggen van de voogdij en de afwikkeling nalatenschap vanuit een register executeur.

Meer informatie
Indra 3