Kosten overlijdensrisicoverzekering

#Wat kost het mij?

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering zijn afhankelijk van het soort product, het verzekerde bedrag, de leeftijd en gezondheid van de verzekerde. Hoeveel een overlijdensrisicoverzekering precies kost zal per situatie verschillen.

Verschillende dekkingsvormen

Afhankelijk van welke dekkingsvorm je kiest voor je overlijdensrisicoverzekering kunnen de kosten ook verschillen. Je kunt kiezen voor een gelijkblijvende, annuïtair dalende of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering kies je een bedrag waarvoor je de gehele looptijd verzekerd bent, gedurende de looptijd betaal je ook altijd dezelfde premie.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering loopt je verzekerde bedrag met een bepaald percentage af, vaak is dit gelijk aan het percentage van je hypotheek of iets daarboven. Doordat het verzekerde bedrag afloopt gedurende de looptijd, is het risico voor de verzekeraar ook lager. Hierdoor zal de premie lager zijn dan bij een gelijkblijvende dekking.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt het bedrag wat uitgekeerd wordt bij overlijden ook. Hierbij zal het verzekerde bedrag geleidelijk met hetzelfde bedrag dalen. Net als bij de annuïtair dalende dekking loopt het verzekerde bedrag af, waardoor het risico voor de verzekeraar lager is. Hierdoor is de premie lager dan bij een gelijkblijvende dekking.

bloem gespiegeld

Premie

Standaard zul je de premie per maand gaan betalen. Mocht je graag voor kwartaal- of jaarbetaling willen kiezen, dan kun je dit aangeven via info@mo-lotta.nl.

Via onze berekeningstool kun je de Dazure overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken en berekenen wat je premie* wordt. Uiteraard kan deze premie nog aangepast worden aan jouw situatie. Om dit te kunnen bepalen moet je een gezondheidsverklaring invullen. Lees hier meer over de gezondheidsverklaring. Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jouw Dazure overlijdensrisicoverzekering? Bereken het hier.

*De premie wordt berekend op basis van de aanname dat je volledig gezond bent.