Uitvaartverzekering VS overlijdensrisicoverzekering

#Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Mocht er onverhoopt iets met je gebeuren waarbij je komt te overlijden dan wil je niet dat je dierbaren met hoge kosten komen te zitten. En daarom ben je op zoek naar een goede verzekering. In je zoektocht kom je al gauw de termen overlijdensrisicoverzekering (orv) en uitvaartverzekering (uv) tegen. Wat is het verschil?

Vogel

De belangrijkste verschillen tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering:

Zowel een orv als een uv hebben te maken met overlijden maar het zijn wel degelijk twee verschillende verzekeringen. Belangrijk om te onthouden is:

  • Met een uitvaartverzekering verzeker je de uitvaart. De verzekering loopt door tot je overlijdt en zal dan ook gegarandeerd uitkeren. Je nabestaanden kunnen met de uitkering de uitvaart bekostigen.
  • Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat nabestaanden met geldzorgen achterblijven. Ze kunnen bijvoorbeeld de hypotheek aflossen of een deel van het inkomen dat wegvalt compenseren. Anders dan bij een uitvaartverzekering keert een overlijdensrisicoverzekering niet altijd uit. Deze verzekering loopt een bepaalde (zelfgekozen) periode, in deze periode is je leven verzekerd.

We hopen dat hiermee het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering duidelijk is. Omdat een uv redelijk recht-toe-recht-aan is, gaan we op deze pagina wat dieper in op de eigenschappen van de overlijdensrisicoverzekering.