Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Wat als je komt te overlijden? Een situatie waar je liever niet aan denkt, maar het geeft wel een gerust gevoel als je dit geregeld hebt. Dat, mocht dit gebeuren, je partner en/of kinderen financieel goed achterblijven.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Wat als je komt te overlijden? Een situatie waar je liever niet aan denkt, maar het geeft wel een gerust gevoel als je dit geregeld hebt. Dat, mocht dit gebeuren, je partner en/of kinderen financieel goed achterblijven. Bij overlijden valt jouw inkomen weg. Kunnen de nabestaanden bijvoorbeeld blijven wonen waar je nu woont? Komen je nabestaanden financieel in de problemen als jouw inkomen wegvalt?

Geen financiële problemen

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je zodat je nabestaanden niet in de financiële problemen komen wanneer jij komt te overlijden. Met de uitkering kunnen je nabestaanden bijvoorbeeld:
- de hypotheek of huur blijven betalen, zodat je nabestaanden niet hoeven te verhuizen
- de lening van bijvoorbeeld de auto aflossen, zodat je nabestaanden deze niet hoeven te verkopen.
- Het inkomen verder aanvullen, zodat je nabestaanden genoeg inkomen hebben
- De kinderopvang betalen
Het leven kan qua uitgaven doorgaan zoals het was, en zij kunnen aan het rouwproces beginnen. Dat is al erg genoeg.

Een overlijdensrisicoverzekering of nabestaandenverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel een nabestaandenverzekering genoemd. Het is dus hetzelfde.

Waarom loopt een overlijdensrisicoverzekering tijdelijk?

De overlijdensrisicoverzekering heb je nodig zolang je bepaalde kosten hebt die belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek, verzorging van je thuiswonende kinderen, (kinder)alimentatie voor je ex-partner. Als een overlijdensrisicoverzekering tot de dood zou lopen, zou deze verzekering onbetaalbaar zijn. De bedragen die worden verzekerd liggen namelijk veel hoger dan bijvoorbeeld bij een uitvaartverzekering.

Een gerust leven

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je met een gerust gevoel van het leven genieten. Met de zekerheid dat mocht je komen te overlijden, je nabestaanden niet met financiële problemen achterblijven. Het leven kan voor je nabestaanden doorgaan zoals het was, en zij kunnen aan het rouwproces beginnen. Dat is natuurlijk al erg genoeg!

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Omdat je nu een duidelijker beeld hebt over waar een overlijdensrisicoverzekering voor dient, kun je hier meer lezen over hoe het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering en waar je op moet letten. Weet je al precies wat jij nodig zou hebben in jouw situatie? Bereken dan hier je premie.