Overstappen naar andere ORV

#Overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering is mogelijk

Kan ik overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering?

Overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering is mogelijk. Misschien wil je overstappen omdat je ergens anders een goedkopere premie hebt gevonden of omdat je een hypotheek aan het oversluiten bent. Wanneer je een nieuwe verzekering aanvraagt dien je een nieuwe medische beoordeling te doorlopen. Daarom is het slim om de lopende verzekering nog niet op te zeggen voordat de nieuwe aanvraag geaccepteerd is.

 

Waarom is het verstandig te wachten met opzeggen van mijn huidige verzekering?

Wanneer je jouw lopende verzekering opzegt voordat je andere verzekering is afgegeven, kun je uiteindelijk zonder verzekering komen te zitten. En wanneer er iets in je gezondheid is veranderd is de kans groot dat je een nieuwe medische beoordeling nodig hebt, wat gevolgen kan hebben voor je premie. Bij sommige medische condities word je misschien zelfs niet geaccepteerd bij een nieuwe verzekeraar. Daarom is het verstandig eerst af te wachten of je geaccepteerd wordt bij de partij waar je een nieuwe aanvraag hebt ingediend.

Mijn lopende verzekering is gekoppeld aan een geldverstrekker, wat nu?

Wanneer je aanpassingen wilt doen aan jouw verpande verzekering of de verzekering op wilt zeggen, heb je toestemming nodig van jouw geldverstrekker. Dit wordt ook wel de pandhouder genoemd. Lees hier meer over het koppelen van je hypotheek aan de overlijdensrisicoverzekering.

Overstappen naar een andere verzekering wordt ook wel genoemd: ‘een overlijdensrisicoverzekering oversluiten’.