Terug
Ben jij je ervan bewust dat het soms ook anders kan lopen?
Wanneer je zwanger bent ga je er vanuit dat je kindje gezond is. Je droomt van de eerste echo, een fijne zwangerschap, een rustige kraamtijd, en stiekem fantaseer je al over een opgroeiend kind naar een volwassen man of vrouw, maar dan blijkt alles ineens anders te verlopen. Iets wat iedereen kan overkomen, overkomt jou. Een kindje waarvan je weet dat je er je hele leven voor moet blijven zorgen.

Dit is helaas de werkelijkheid voor veel vrouwen. Natuurlijk gaan wij er ook vanuit dat iedereen een gezond kindje krijgt en dat is de fijnste gedachte om te hebben. Druk maken voordat er echt iets aan de hand is doen we niet. Wat we wel doen, en belangrijk vinden, is bewustzijn. Ben jij je ervan bewust dat het soms ook anders kan lopen? Wat doe je in zo’n situatie? Moet je hier van te voren al bij stilstaan?

Een aantal dappere vrouwen hebben een persoonlijk verhaal gedeeld waarbij tijdens of na de geboorte bleek dat er iets niet goed was. Zij delen hoe ze dit ervaren hebben en hoe ze hiermee omgegaan zijn. Wat bij allemaal gemeen hebben is dat er een oerkracht vrijkomt en ze er alles aan hebben gedaan en nog steeds doen om de wereld van hun kind zo fijn en mooi mogelijk te maken.

Maar wat moet jij hier nu mee?
Wat wij met Mo-lotta willen bereiken is dat je bewust bent van bepaalde situaties waarin je terecht kunt komt, hoe je hiermee om kunt gaan. Het uiteindelijke doel hiervan is dat je je financieel geen zorgen hoeft te maken mocht er iets tegen zitten. We hebben ook een samenwerking gezocht met een netwerk voor en door ouders van een zorgenkind.

Stichting ouders voor ouders
Deze stichting is een netwerk voor en door ouders van zorgenkind. Een zorgenkind is een kind dat extra zorg nodig heeft als gevolg van een aandoening. Denk aan chronische ziekten, maar ook aan Autisme (ASS), ADHD, PDD-NOS, Syndroom van Down, psychische- of andere aandoeningen. De ouders van een zorgenkind worden als mantelzorger vaak over het hoofd gezien en dat terwijl zij 24 uur per dag ‘aan’ staan. https://stichtingoudersvoorouders.nl/

Terug