Wat is een levensverzekering?

#Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert op een vooraf afgesproken moment of bij overlijden.

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert op een vooraf afgesproken moment of bij overlijden. Het woord levensverzekering is een algemene naam. Onder een levensverzekering vallen bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering. Deze verzekering sluit je af om verschillende reden. Dit doe je o.a. om je uitvaart te betalen (uitvaartverzekering) of om je nabestaanden te beschermen tegen financiële problemen (overlijdensrisicoverzekering).

Uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering verzeker je de uitvaart. De verzekering loopt door tot je overlijdt. Deze verzekering keert hoe dan ook uit als je overlijdt. Je nabestaanden kunnen met de uitkering de uitvaart betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Om ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet in de financiële problemen komen na je overlijden kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel een nabestaandenverzekering genoemd. Een overlijdensrisicoverzekering loopt een bepaalde zelf gekozen periode en sluit je af om te voorkomen dat je nabestaanden met geldzorgen achterblijven. Je leven is gedurende een bepaalde periode verzekerd. Deze verzekering keert dus niet altijd uit. Alleen als je binnen de periode overlijdt.

Vogel

 

Een overlijdensrisicoverzekering voor het afbetalen van je hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering kun je ook sluiten om ervoor te zorgen dat de hypotheek van je huis wordt afgelost, zodat je nabestaanden deze niet meer hoeven te betalen.

Wil jij ervoor zorgen dat jouw nabestaanden financieel gezien goed achter blijven? Bekijk dan hier welke Dazure overlijdensrisicoverzekering bij jouw situatie past.