Een bijzonder cadeau

Als je een origineel Valentijncadeau zoekt, is een ‘verzekering’ vast niet het eerste waar je aan denkt. Toch heeft de overlijdensrisicoverzekering alles met liefde te maken. Je sluit deze verzekering niet voor jezelf, maar voor je partner en eventuele kinderen. Als jij er niet meer bent, krijgt jouw partner (of iemand anders, de “begunstigde”) een groot geldbedrag. Je kunt ook beiden als verzekerden op 1 polis. Hiermee voorkom je allebei dat de partner met financiële zorgen achterblijft. Lief toch

cadeautje klein

Waarom?

Iemand in de podcastserie Sterveding bracht ons op dit idee. Zij zei: “dat mijn man die overlijdensrisicoverzekering had afgesloten voelt nu echt als een cadeautje. Ik vind het zo bijzonder dat hij dat voor mij had gedaan. Daardoor heb ik nu geen financiële zorgen. Ondanks dat hij er niet meer is, voel ik dat hij nog steeds voor mij zorgt. Dat is liefde." Op de Facebook pagina van Leven en Loslaten komen vaak reacties van mensen die financieel in de problemen kwamen na het overlijden van hun partner. Dat extra leed kun je voorkomen.

Wat heb je aan een overlijdensrisicoverzekering?

 • Als de verzekerde plotseling komt te overlijden binnen de looptijd van de (tijdelijke) verzekering keert de verzekering in 1 keer een groot geldbedrag uit aan de nabestaande(n).
 • Let op: dit is geen uitvaartverzekering. De uitkering van de overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor de nabestaande om zonder financiële zorgen verder te kunnen leven, bijvoorbeeld om de woonlasten of studiekosten van de kinderen te betalen.
 • Hiermee voorkom je dat degene die achterblijft met financiële zorgen komt te zitten (bovenop de rouw). Bijvoorbeeld dat je niet hoeft te verhuizen naar een goedkopere woning.
 • Vooral belangrijk als je inziet dat je geliefde financieel in de problemen komt als er iemand weg zou vallen.
 • Het verzekerde bedrag en hoe lang de verzekering loopt kun je zelf bepalen: hoe hoger het bedrag of hoe langer de looptijd, des te hoger de maandpremie. (Veel gekozen is: € 100.000 en looptijd 20 jaar)
 • Hoe jonger je bent en hoe gezonder je leeft, des te goedkoper is de maandpremie. Men betaalt soms maar 3 of 4 euro per maand bij twintigers of dertigers.
 • Als je dit geregeld hebt voor je partner of voor je kind(eren) dan zul je merken dat dat een heel gerust gevoel geeft. 
 • Mensen die een huis kopen hebben dit vaak wel goed geregeld, omdat zij dit advies krijgen tijdens het hypotheektraject. Maar ook zonder hypotheek kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit is bij heel veel mensen niet bekend!

Jouw voordeel:

Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit betaal je naast de maandpremie ook altijd eenmalige afsluitkosten. Als je via Mo-Lotta de GoedIdee-overlijdensrisicoverzekering aanvraagt in de periode 7 t/m 14 februari 2024 dan betaal je voor de eenmalige afsluitkosten slechts € 34. Dat is een korting van € 45. Normaal gezien betaal je € 79. Je ontvangt tijdens deze periode ook een cadeaudoosje met gedicht, zodat je echt iets kunt geven op 14 februari. Regel het op tijd, zodat je dit op tijd in huis hebt!

Over de verzekering

De GoedIdee overlijdensrisicoverzekering is een eerlijke, duurzame verzekering en winnaar van de Gouden Schild award. Je kunt deze verzekering elke maand opzeggen en krijgt ook opgebouwde waarde eerlijk terug! De belofte van GoedIdee: de premie zal nooit stijgen. Meer informatie over deze verzekering:
https://www.dazure.nl/goedidee-overlijdensrisicoverzekering

Let op

Onderdeel van de aanvraag is een medische vragenlijst. Als een verzekerde een ziekte of aandoening heeft (gehad) dan kan de premie hoger uitvallen dan normaal en in sommige gevallen wordt iemand niet geaccepteerd door de verzekeraar. Dat spijt ons heel erg, maar hou daar rekening mee. De verzekerde kan niet ouder zijn dan 65.

Aan wie kun jij dit bijzondere cadeau geven?

Je kunt dit als partners samen afsluiten, zodat er wordt uitgekeerd aan elkaar als een van jullie komt te overlijden.

Je kunt dit voor je partner regelen, als jij de kostwinnaar bent en je beseft dat je partner het financieel zwaar zal krijgen als jij wegvalt. Jouw inkomsten vallen dan ook weg.

Je kunt dit ook cadeau geven aan je volwassen kinderen. Jij kunt de maandpremie betalen voor de polis van je kind, zodat iedereen met een gerust hart kan leven. Ook ter bescherming van je kleinkinderen, want ook zij zijn extra de dupe als er geldzorgen ontstaan na overlijden van een van de ouders.

Je kunt dit ook zakelijk afsluiten als je compagnons bent en het goed wilt regelen, mocht één van jullie wegvallen.

Hoe werkt het?

 • Stuur een mail naar: info@mo-lotta.nl en schrijf er duidelijk bij: Valentijnsactie Leven en Loslaten.
  Vermeld in de mail: Jouw volledige naam en adres + volledige naam en het mailadres van jouw geliefde (de verzekerde op de polis). 
 • Na 14 februari ontvangen de kandidaat-verzekerde en jij een mail van ons om de aanvraag in gang te zetten. Hou tijdens dit proces goed contact met elkaar, want als de offerte wordt afgegeven vind jij daar de maandpremie die jij gaat betalen. Jij bent dus de ‘premiebetaler’ in de aanvraag.
 • Je kunt ook al gelijk de aanvraag in gang zetten op mo-lotta.nl.