Alles op een rij

Alles wat je moet weten voor de aanvraag van je verzekering

Jouw aanvraag

Voor de aanvraag van je verzekering doorloop je een aantal stappen. Je kiest de verzekering die het beste bij jouw situatie past en vervolgens controleer je in de samenvatting of al de gegevens die je hebt ingevuld kloppen. Hierna vul je de overige persoonsgegevens in en dien je de aanvraag in. Via de mail regelen we de identificatie, wij stellen vervolgens jouw identiteit vast en daarna ontvang je de offerte en de aanvraag. De offerte is geldig tot twee maanden na de datum waarop je de offerte hebt ontvangen. Dan ontvang je via de mail een gezondheidsverklaring. Soms is hierbij een uitgebreide medische keuring nodig. Naar aanleiding van de medische beoordeling wordt de premie definitief vastgesteld en bij akkoord ontvang je van ons de polis van je verzekering. Je hebt het recht om de polis binnen 30 dagen na ontvangst van de polisbescheiden aan ons terug te sturen en de verzekering alsnog te laten vervallen.   

In 4 eenvoudige stappen.

Zelf je eigen overlijdensrisicoverzekering van Dazure aanvragen.

Via Mo-Lotta kun jij inzichtelijk maken welke verzekering past bij jouw situatie met een daarbij behorend eenvoudig overzicht van de premies en voorwaarden. Via het digitale aanvraagtraject wordt je aanvraag snel verwerkt. Heb je toch een vraag? Dan staat de Servicedesk van Dazure klaar om deze te beantwoorden.

STAP 1

Vergelijk de verzekeringen & bereken je premie

Als je een vergelijking maakt worden een aantal vragen gesteld waarbij je duidelijke uitleg krijgt, zodat je weet waar het over gaat. Aan de hand van jouw antwoorden wordt een vergelijking gemaakt van de producten. Per product kun je de details bekijken en het product kiezen dat het best bij je past.

STAP 2

Bekijk je aanvraag en de offerte

Via de mail regelen we de identificatie. Na het vaststellen van jouw identiteit ontvang je de aanvraagbevestiging, met in de bijlage de offerte met de aangevraagde uitgangspunten. De offerte is geldig tot twee maanden na de datum waarop je de offerte hebt ontvangen. Vervolgens ontvang je via de mail een gezondheidsverklaring. Het gehele aanvraagtraject verloopt digitaal.

STAP 3

Medische beoordeling

Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering moeten er altijd een aantal vragen over je gezondheid beantwoord worden. Het kan zijn dat aan de hand van de antwoorden extra medische informatie nodig is, of dat er een keuring gevraagd wordt. Mocht je vragen hebben tijdens dit proces dan kun je contact opnemen met de Servicedesk van Dazure.

STAP 4

Goed geregeld! Je hebt je verzekering afgesloten.

Je verzekering is afgesloten. Heb je tijdens de looptijd van je verzekering vragen of opmerkingen? De Servicedesk van Dazure staat voor je klaar om je vragen persoonlijk te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

naar boven
 • Hoe wordt mijn aanvraag verder beoordeeld?

  Om te beoordelen of je een overlijdensrisicoverzekering van Dazure kunt afsluiten, is het nodig dat de verzekerde medische gegevens verstrekt. Namens de verzekeraars beoordelen medisch acceptanten de medische gegevens en bepalen of de verzekering kan worden afgesloten. Voor de verzekeringen van Dazure verloopt dit medische traject via Sedwick. Sedwick geeft bij een aanvraag aan of deze kan worden geaccepteerd, eventueel met een premieverhoging in geval van een verhoogd risico of de aanvraag wordt afgewezen. Om het risico zo goed mogelijk te kunnen bepalen is het soms nodig aanvullende gegevens op te vragen of een keuring in te plannen. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de website van Dazure onder ‘afsluiten’.

 • Hoe verloopt het medisch traject?

  Hoe het medisch traject verloopt hebben we hier uitgebreid voor je omschreven.

 • Heb ik recht op voorlopige dekking?

  Voorlopige dekking houdt in dat je, onder bepaalde voorwaarden, verzekerd bent vanaf het moment van aanvragen tot acceptatie of de ingangsdatum van de verzekering.

  Hiervoor gelden per verzekeraar verschillende voorwaarden. 

  GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz

  Periode tussen aanvraag en acceptatie verzekering:

  • Overlijden binnen 3 maanden na ontvangst aanvraag.
  • Overlijden gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeluk.
  • Uitkering: bedrag opgegeven bij aanvraag (max. €160.000).
  • Uitkering verzekeringsdoel hypotheek: bedrag opgegeven bij aanvraag (max. €500.000).

  Periode tussen acceptatie en ingangsdatum verzekering:

  • Uitkering verzekeringsdoel hypotheek: geldt eerste 4 maanden na acceptatie (max. €500.000).
  • Uitkering verzekeringsdoel overig: geen voorlopige dekking. Zie de voorwaarden.

  GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Leidsche Verzekeringen

  Periode tussen aanvraag en acceptatie verzekering:

  • Overlijden binnen 3 maanden na ontvangst aanvraag.
  • Overlijden gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeluk.
  • Uitkering: bedrag opgegeven bij aanvraag (max. €300.000) Zie de voorwaarden.

  GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering

  Periode tussen aanvraag en acceptatie verzekering:

  • Overlijden binnen 6 maanden na ontvangst aanvraag.
  • Overlijden gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een verkeersongeluk.
  •  Uitkering: bedrag opgegeven bij aanvraag (max. €400.000).
  • Na medische acceptatie is er volledige dekking. Zie de voorwaarden
 • Wie is de begunstigde bij een overlijdensrisicoverzekering?

  Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit moet je aangeven wie het geld ontvangt wanneer je overlijdt. Deze persoon is de begunstigde. Als je een begunstigde opgeeft komt de verzekering vaak op naam van deze persoon te staan. De begunstigde heet daarom ook wel de verzekeringnemer. Dit doen we omdat het uitgekeerde bedrag dan niet wordt meegeteld in de erfenis van de overledene. Er hoeft dan dus geen erfbelasting te worden betaald over het bedrag dat door de overlijdensrisicoverzekering wordt uitgekeerd. De verzekeringnemer is meestal ook degene die de premie betaalt. Soms is de verzekerde zelf de begunstigde en de verzekeringnemer. Het geld wat je achterlaat is dan onderdeel van de erfenis. Wanneer je verzekering gekoppeld is aan een hypotheek, is er sprake van een verpandingsclausule. De bank (hypotheekverstrekker) is dan de eerste begunstigde voor het verzekerd bedrag. De  hypotheek wordt dan (deels, afhankelijk van het verzekerd bedrag) afgelost voor de nabestaanden.

 • Kunnen jullie gedurende de looptijd de premie of voorwaarden aanpassen? (en bloc-clausule)

  Met een en-bloc clausule kan een verzekeraar eenzijdig de premie of voorwaarden aanpassen. Op de overlijdensrisicoverzekeringen die wij aanbieden zit geen en-bloc clausule, en kunnen premie of voorwaarden niet zomaar aangepast worden. Wel is er bij de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering een positieve en-bloc clausule; dat betekent dat de premie en/of voorwaarden alleen positief aangepast mogen worden tijdens de looptijd van de verzekering. Zo kan de premie tussentijds verlaagd worden of kunnen er verbeteringen in de voorwaarden doorgevoerd worden. Alleen maar in jouw voordeel dus!

 • Wat is premiesplitsing?

  Je kunt er voor kiezen om de premie te splitsen als je samen met je partner een verzekering aan wilt vragen. Over het algemeen is de partner dan de begunstigde en zal deze de eventuele uitkering van de verzekering gaan ontvangen. Premiesplitsing wordt toegepast om te voorkomen dat je erfbelasting moet betalen op het moment dat je partner komt te overlijden.

Bekijk hier de overige veelgestelde vragen

Hoe wij omgaan met je gegevens

We willen zo duidelijk mogelijk zijn over de gegevens die we van je verwerken. In dit Privacystatement lees je welke gegevens we van je verwerken en met welk doel. Gegevens die je aan ons verstrekt, behandelen we vertrouwelijk. Hieronder beschrijven we op welke manier we met jouw gegevens omgaan en wat we onder persoonsgegevens verstaan. 

Meer informatie